Vluchtladder plaatsen

Een vluchtladder plaatsen kan op verschillende manieren, waarbij er een keuze gemaakt kan worden uit diverse bevestigingspunten. Een van de gangbare manieren van een vluchtladder plaatsen is door de uitwerpladder aan de vensterbank voor een raam te bevestigen. In plaats van aan een vensterbank kan er ook gekozen worden om een vluchtladder te plaatsen door het raamkozijn als bevestigingspunt te nemen. Wat dat betreft zijn er in elke ruimte in huis wel mogelijkheden om een geschikt bevestigingspunt te vinden om de vluchtladder te plaatsen. Andere opties voor het bevestigen van vluchtladders zijn onder meer radiatoren of balken. Het is uiteraard belangrijk om de ladder op een juiste manier te bevestigen, zodat deze veilig is in het gebruik. De uitwerpladders beschikken over een eenvoudig bevestigingsmogelijkheid, zodat zelfs in panieksituaties het geen probleem zal zijn om de brandladder op de juiste manier te plaatsen.

Snel vluchtladder plaatsen

Elke vluchtladder is natuurlijk zo ontworpen, dat het vluchtmiddel op een snelle manier gebruikt kan worden. In een brandend huis is er niet alleen sprake van een panieksituatie, maar is de tijd ook erg kostbaar. Er moet dan ook zo snel mogelijk gevlucht worden zonder dat er een ingewikkelde constructie nodig is om naar buiten te kunnen komen. Een vluchtladder plaatsen gaat dan ook erg snel, waarbij het een kwestie is van de ladder pakken, bevestigen aan het raamkozijn, vensterbank of radiator en uitrollen. Even controleren of de vluchtladder stevig is bevestigd en de vluchtweg naar buiten kan veilig worden genomen. Om een vluchtladder snel te kunnen plaatsen dient deze natuurlijk wel binnen handbereik te liggen. Het is bovendien aan te raden dat alle bewoners van het huis op de hoogte zijn van de ligplaats van de vluchtladder, zodat deze ook door iedereen gebruikt kan worden mocht een bewoner afwezig zijn.

Locatie vluchtladder plaatsen

Een vluchtladder plaatsen is natuurlijk alleen noodzakelijk op die locaties, waar men niet via de deur of het raam naar buiten kan om een veilig heenkomen te zoeken. De universele vluchtladders kunnen echter op meerdere locaties gebruikt worden doordat er sprake is van verschillende mogelijkheden om de vluchtladder te plaatsen. Een vluchtladder voor een dakraam op een zolderverdieping op de derde etage moet wel een andere lengte hebben dan een vluchtladder voor een raam op de eerste verdieping. De vluchtladder kan wat dat betreft dus op een locatie als een zolderverdieping dienst doen, maar ook vanaf een balkon van een appartement. Er moet alleen met de locatie waar de vluchtladder geplaatst gaat worden wel rekening worden gehouden met de lengte ervan. De vluchtladders zijn wat dat betreft wel in uiteenlopende lengten beschikbaar en er kan meteen online een bestelling gedaan worden nadat een keuze is gemaakt uit het aanbod van de beschikbare brandladders.